8 Haziran 2010 Salı

Acısız Ağda Nasıl Yapılır?

Kızlar ağda yaparken çektiğiniz acıları bilmeyen yok. Ağdayı daha acısız ya da ağda da acıyı azaltıcı etkenleri sizlerle paylaşacağım. Eğer sizin de geliştirdiğiniz yöntemler varsa lütfen bize iletiniz.

Ağda işleminde kıllar kökü ile birlikte alındığı için göreceli acılı bir işlemdir. Ancak tercih edilen ağda çeşidine, uygulamaya göre, ağdanın kalitesine göre ve uygulama yapılan bölgeye göre acı farklılık içerir.


Ilık ağda olarak bilinen şekerli ağdanın yapışkanlığı sir ağdaya göre fazla olduğundan işlem sırasında cilde de yapılır ve bu nedenle duyulan acı sir ağdaya göre daha fazladır. Sir ağda ise yalnızca kıllara yapışır ve bu nedenle duyulan acı göreceli olarak daha acısızdır. Özelikle pudralı ürünlerde ağdanın içerdiği pudra cilt üzerini kapladığından duyulan acı azalır. Bunun dışında sir ağda şeker içermediğinden kıl köklerini beslemez ve her ağda servisi bir önceki ağda servisine göre daha az acılı olur.

Bazı bölgelerde acı ağrı eşiği daha düşüktür ve bu nedenle duyulan acı diğer bölgelere göre daha fazladır.

Bazı dönmelerde cilt hassasiyeti artar, özellikle regl döneminin yakınlaşması ile acı ağrı eşiğinin düşmesi duyulan acıyı arttırır. Yaz dönemi yine cilt hassasiyeti kış dönemine göre artış gösterir, bu nedenle duyulan acı hissi daha fazla olabilir.

Yinede ağda işlemi sırasında duyulan acının şiddeti görecelidir. Bu nedenle kişinin rahat bir psikoloji ile işlem yaptırması da önemlidir. Bol acısız günler diliyorum.
Ayrıca sizlere çok özel bir bilgim olacak. Koltukaltı ve bikini bölgenizda kararmalar için bir krem çıkmış. Finale Whitening adındaki bu kremle ilgili detaylı bilgiyi www.BilgeSaglik.com adresinde bulabilirsiniz. 1 krem herşey dahil 35 Lira. Kesinlikle tavsiye ederim.

4 yorum:

Adsız dedi ki...

kızlar ağda acısı için çözüm öneriniz var mı. Çok canım yanıyooo :(

Adsız dedi ki...

ben yeni birşey keşfettim poşet'in içine buzu doldur.ağda yapacağın yere uygula yani buzu üstüne tut aşırı soğuduğunda ağda yap.sonra tekrarla işlemi ama acı hissi oluşunca.hiç olmuyo demiyorum ama acıyı azaltıyo.ben bikini bölgemde denemeyi düşünüyorum mesela bacak ve koltuk altı için uyguluyorum bunu.iyi şanslar acısız günler:)

Adsız dedi ki...

Eğer ağdayı bir başkası yapacaksa kendinizi uyuşturmak için birşeyler kullana bilirsiniz hap yada zararsz iyneler var onlardn deneyn bundan snr acıya son haydi kızlar

Adsız dedi ki...

37 haftalık hamileyim ağda yapmaya çok korkuyorum nasıl yapıcağımı bilmiyorum.