11 Haziran 2010 Cuma

Yeşil Çay Ne İşe Yarar ve Faydaları Nelerdir?

Yeşil çayın faydasını düşündüğünüzden de fazladır. içiyoruz ama yeşil çayın faydaları nelerdir diye mutlaka aklınızdan geçirmişsinizdir. Aslında yeşil çay bağışıklık sistemini güçlendirir, vücudu hastalıklara karşı korumaktadır. Bunun yanında bir sürü faydası vardır yeşil çayımızın. Birçok kişi tarafından mucize içecek yeşil çayın olumlu özelliklere beraber göz atalım.

Yeşil Çay Formunuzu Korumanıza Yardımcı Olur
Yeşil çay içindeki bileşenler sayesinde size formunuzu korumaya yardımcı olur. Vücüdunuzdaki kan akışını hızlandırır, vücudunuzun daha fazla kalori yakmasına yardımcı olan yeşil çay kilo verirken de size en büyük yardımcınız olacaktır.


Yeşil Çayın Cilde Faydaları Nelerdir.
Yeşil çay cildinizdeki yaralara, kaşıntılara, güneş yanıklarına iyi geldiği biliniyor. Demlediğiniz yeşil çay yapraklarını yaralarınıza, kaşıntı olan bölgenize pamuk yardımıyla bastırarak sürebilirsiniz. Yeşil çay son derece doğal bir antiseptikti ve cildinizin en büyük sağlık kaynaklarındandır.


Vücudunuzdaki güneşin zararlı etkileri, düşük seviyede güneş yanıkları ve akşamdan kalma gözaltı morlukları için yeşil çayı kullanabilirsiniz.. Demlediğiniz yeşil çayı süzüp, suyuna pamuğu batırdıktan sonra sorunlu bölgelere masaj şeklinde sürebilirsiniz. Denize güneşlenmeye gitmeden önce vücudunuza yeşil çay sürerseniz faydasını görürsünüz.

Yeşil Çay Vücudu Genç Tutar
Kalp ve damar sisteminizin sağlıklı olması daha genç ve zinde olmanız anlamına gelir. Yeşil çay damar sağlığını koruyarak kalp krizi, felç gibi sağlık sorunlarına yol serbest radikallerle savaşıyor. Serbest radikaller hücre yapısını bozan, vücuda hasar veren zararlılardır. Olumsuz etkilerini en aza indirmek için doğru beslenmek gerekir. Günde 2 fincan yeşil çay içerek serbest radikallerle savaşabilirsiniz.

Yeşil Çay Ruh Sağlığınıza İyi Gelir
Yeşil çay içerdiği antioksidanlar sayesinde serbest radikallerle savaşır. Bu sayede beyin ve sinir sistemini zararla karşı korur. Hafızanızın daha güçlü, konsantrasyon yeteneğinizin daha gelişmiş olmasını istiyorsanız hayatınızda yeşil çaya yer ayırın. Alzheimer ve Parkinson hastalıklarına karşı koruyucu yeşil çayı günde 2 fincan içebilirsiniz.

Yeşil Çay Tansiyona İyi Gelir
Kanın damarlarda dolaşma hızı kan basıncına bakılarak ölçülür. Kan basıncı genel olarak tansiyon adıyla bilinir. Yeşil çay içeriğindeki antioksidanlar yüksek kan basıncını düzenler, kanın damarlardan geçip büzüşmesini ve daralmasını önler.

0 yorum: