29 Haziran 2010 Salı

Nasıl Tatil Yapmalı

Tatil bizler için çok büyük ihtiyaç. Koca bir yılın stresini atıyoruz. Açıkçası vatandaş olarak tatile gerektiği önemi vermiyoruz. Daha planlı ve daha organize tatil yapmak bizleri daha da rahatlatacaktır. Yapılan araştırmada ülkemizde her iki kişiden birinin tatil planı yapamadığını ortaya koydu. Tatile ayrılan bütçe açısından Türkiye’de her 3 kişiden biri 0-1.000TL arasında harcama yapmayı planlıyor. Avrupa ve dünyada tatile daha fazla bütçe ayrıldığı görülüyor. Dünyada İsveç, Belçika ve Hollandalılar tatile en fazla para harcayan ülkeler arasında yer alıyor.


Tatile ayrılan süreye bakıldığında ise Türkiye’de, Avrupa ülkelerinde ve dünyada tatile 1 veya 2 hafta ayıranların ağırlıkta olduğu görülüyor. Hollanda, tatile en fazla zaman ayıran ülke olarak öne çıkıyor. Hollanda’da her 3 kişiden biri en az 4 hafta tatil yapacağını belirtiyor. Bir haftadan az tatil yapacağını belirten en fazla olduğu ülkeler ise; ABD’de yüzde 19, İtalya’da yüzde 18 düzeyinde.

Tatile daha çok aile üyeleriyle çıkıldığı görülüyor. Her 10 kişiden biri tek başına tatile çıktığını belirtiyor. Yaş gruplarına göre tatile çıkılan kişilerin değiştiği görülüyor. Türkiye’de 14-29 yaş grubunda aile büyükleri ve diğer aile üyeleri ile tatil yapanların oranı yüzde 43 iken, bu oranın dünyada yüzde 15, Avrupa’da ise yüzde 11′e düşüyor.

Türkiye’de tatil dendiğinde yüzmek, bisiklete binmek, yürüyüş yapmak gibi aktiviteler daha fazla kişi tarafından tercih edilirken, arkadaş/akraba ziyaretleri ikinci sırada yer alıyor.

0 yorum: