4 Haziran 2010 Cuma

Google Neden Yavaş?

Benim Google birkaç gündür çok yavaşladı. Sayfa açılıoyor ama arama yapmıyor.Sanki ara butonuna basmamışım gibi. Edindiğim bilgilere göre Google'ın  kullandığı bazı IP adresleri yasaklı olduğu için (Youtube'dan dolayı) Google'da da yavaşlama oluyormuş. Teknik açıklama aşağıda olduğu gibidir.

Google kendi hizmetleri için ayrı IP atamayıp ortak bir IP havuzundan hem kendi hizmetlerine hem de Youtube'a IP atıyor, Bu nedenle Youtube'un yasaklanan IP'leri Google servislerine de ait olduğu için otomatik olarak onlar da yasak kapsamına giriyor. Özellikle de 74 ve 209 ile başlayan IP adresleri sorunun temel kaynağını oluşturuyor. Google servislerine ulaşmaya çalışan kişiler 74 ya da 209 ile başlayan IP'ye yönlendiriyor fakat tesadüf(!) bu ya Youtube'da aynı rakamlarala başlayan IP'leri kullanıyor.
Kısacası Google hizmetlerine getirilmiş resmi bir yasak yok. Kurunun yanında yaş da yanar misali, tabi ihmalin de büyük katkısıyla YouTube'un yasaklı IP'lerinden nasiplenen analytic, earth, docs gibi Google hizmetleri ister istemez yasak kapsamına giriyor.

0 yorum: