23 Temmuz 2010 Cuma

EVDEN PARA KAZANMANIN YOLLARI

Evde yapılan işlerle aile bütçenize katkıda bulunabilirsiniz. Bu makalemizde evden para kazanmanın yollarından bahsedeğiz. Umarız kendinize göre evden yapabileceğiniz bir iş fikri bulursunuz. Buradaki işler arasında herkesin yapabileceği işler mutlaka çıkacaktır.


Tüm dünyayı kasıp kavuran ekonomik krizin etkileri artık ülkemizde de hissediliyor. Krizin kapımıza dayandığı bugünlerde işten çıkarmalar da artınca birçok kişi para kazanmak için alternatif yollar arıyor. Hal böyle olunca da özellikle işsizler evlerine ek bütçe yaratmak için çeşitli yöntemler yaratmaya başladı. Son günlerde en yaygın yöntem ise evden para kazanmak... Öyle ki evden yapacağınız birçok işle oturduğunuz yerden para kazanabilir ve hatta kolaylıkla geçiminizi de sağlayabilirsiniz. Hobilerinize, yeteneğinize göre mum, takı tasarımı, bez bebek hatta puzzle yaparak ya da kişisel özelliklerinize göre koçluk, aşçılık, hayvan bakımı ve danışmanlık gibi birçok işle uğraşarak evinizden para kazanabilirsiniz.
El emeği göz nuru ile para kazanmak

Mum yapmak, bez bebek tasarlamak ya da puzzle tamamlamak... Eğer yeteneğiniz, biraz da ilginiz varsa bunların herhangi birini yaparak evden para kazanmak mümkün. Ama evden para kazanmanın yolları bunlarla da sınırlı değil. İşte hobilerinize ya da yeteneklerinize göre evden para kazanmanın yolları:
EVDE EĞİTMENLİK YA DA EVDE DERS VERMEK: Eğer el beceriniz varsa resim ya da hat sanatı dersleri vererek evden para kazanmak mümkün. Ya da yine evinizde ilköğretim, lise ve üniversite hazırlık öğrencilerine uzman olduğunuz alanlarda ders vererek para kazanabilirsiniz.

EVDE ÇOCUK YA DA HAYVAN BAKIMI: Ağır bir sorumluluk gerektirse de evde çocuk bakmak para kazanmanın en eğlenceli yollarından biri olarak gösteriliyor. Çocuk bakımının yanı sıra tatile gidenlerin kedi ve köpeklerine evinizde bakarak da para kazanabilirsiniz.

EVDEN YEMEK YAPMAK: Yemek yapımında özellikle eliniz biraz lezzetliyse ve biraz da ilginizvarsa bekar yaşayanlara ya da öğrenci evinde kalanlara yemekler yaparak geçiminizi sağlayabilirsiniz.

EVDEN KOÇLUK YA DA DANIŞMANLIK: Son yılların yeni trendi olarak gösterilen koçluk birçok alanda yapılabiliyor. Sertifikanızın bulunduğu ve uzman olduğunuz herhangi bir alanda koçluk ya da danışmanlık yaparak para kazanabilirsiniz.

EVDEN İNTERNET ÜZERİNDEN ÇALIŞMAK: Takı tasarımı, ahşap boyama, mum yapma, cam süslemesi, boncuk işleme gibi yeteneğinize ve ilginize göre evinizde yaptığınız tüm ürünleri internetten satabilir, bu yolla para kazanabilirsiniz.

30 yıldır bez bebek yapanlar var

Son yıllarda sanat ve meslek eğitimi konularında hizmet veren birçok kurs bulunuyor. Bu kurslara katılmanın yanı sıra kendi yeteneklerini ilerleterek evden para kazanmaya başlayan birçok kişi de bulunuyor. Evde bez bebek yaparak geçimini sağlayan Nilgün Kurt da onlardan biri. Bez bebek yapmaya yaklaşık 30 yıl önce kızına hamileyken başlayan Kurt, bu işe ilk hobi olarak başlamış: ‘O zaman yaptığım bebekleri arkadaşlarıma armağan ediyordum. Benim asıl işim reklamcılık ve tiyatro yöneticiliğiydi. Ama bir süre sonra işsiz kaldım ve çevremin tavsiyesiyle bez bebek yapmaya başladım. Özellikle bebeklerin malzemeleriyle ilgili çok araştırma yaptım ve bez bebekleri profesyonel olarak yapmaya başladım. Öyle ki bebekler çocuğum gibi oldular.’ Her biri 80 YTL olan bez bebeklerden ayda ortalama 15-20 tane yaptığını belirten Kurt, kendi emeğiyle evinde ürettiği bebeklerden geçiminin büyük bir kısmını sağladığını söylüyor.
Yeteneklerinizi geliştirip yeni iş imkanları elde edebilirsiniz
Evde para kazanmayı sağlayan işler kadınların tekelinde sanılsa da son zamanlarda erkekler de bu yola başvuruyor. El sanatları, teknik eğitim, bilgisayar teknolojileri, dil ve müzik gibi birçok branşta ücretsiz eğitim veren İstanbul Büyükşehir Belediyesi Sanat ve Meslek Eğitimi Kursları (İSMEK) da işsiz kalanlara para kazananabilecekleri yeni alternatifler sunuyor. Her yaştan insanın katıldığı bu kurslarda kadınlar en çok takı tasarımı, giyim, ahşap boyama gibi şeyler öğrenirken erkekler de bilgisayar, muhasebe, diksiyon gibi alanlara ilgi gösteriyor. Öyle ki ahşap boyama, boncuk işleme, takı tasarımı, yardımcı annelik gibi pek çok branşta İSMEK’e katılanlar hemen profesyonel hayata adım atıp evden para kazanmaya başlıyor.
Bir Tanesi 7 TL’ye mum yapanlar var

YAKLAŞIK iki yıl önce evlenen Nuray ve Cengizhan Zorlu da evden para kazanmaya başlayan çiftlerden biri. Evlendiklerinde işsiz olan Zorlu çifti, uzun süre evde boş oturduktan sonra evlerinde mum yapıp satmaya başlamışlar. Son birkaç aydır ise evde mum yaparak para kazanmaya başladıklarını söyleyen Nuray Zorlu yaptıkları işi şöyle anlatıyor: ‘Bizim mumlarımız süs amaçlı. Parafini buharda erittikten sonra boyasını içine katıyoruz. Sonra bir kapta dondurarak şekil veriyoruz. Mumları elinizdeki malzemeye ve kalıplara göre istediğiniz kadar üretebilirsiniz.’ Mumlardan iki günde yaklaşık 20 tane üretebildiklerini ve her birini 7 YTL’ye sattıklarını belirten Zorlu, düzenli bir şekilde sipariş aldıklarında bu işten para kazandıklarını söylüyor. Aynı zamanda İngilizce dersi de veren Nuray Zorlu evde para kazanma yollarının sınırsız olduğunun altını çiziyor.

Puzzle yapıp para kazananlar var.

BİRÇOK kişinin kafasını dağıtmak için ya da hobi olarak uğraştığı puzzle yapımı evde para kazanmayı sağlayan en ilginç uğraşlardan biri. Dört yıl önce hamileliği döneminde puzzle yapmaya başlayan ve şimdilerde yaptığı puzzle’lardan para kazanan 35 yaşındaki Neşe Kılavuz bu işin kendisini aynı zamanda rahatlattığını da belirtiyor. Aslında muhasebecilik yapan ve boş zamanlarında puzzle yaparak geçimine katkıda bulunan Kılavuz işyerindeki arkadaşlarının da puzzle yapmaya merak saldığını anlatıyor: ‘İşyerimde öğle saatlerinde arkadaşlarımla birlikte yaptığım puzzle’lar var. Ayrıca bir de akşamları çocuğumu uyuttuktan sonra yaptığım puzzle’lar var. Dolayısıyla haftada en az iki puzzle bitiriyorum. Gelen fazla puzzle’ları ise etrafımdakilere verip onlara da para kazandırmış oluyorum. Puzzle başına 50 YTL alıyorum ve dolayısıyla ayda 200-400 YTL kazanıyorum. Ama evde oturup yapsam daha çok kazanırım.’

0 yorum: