30 Temmuz 2010 Cuma

AĞUSTOS 2010 ALTINA YATIRIM İÇİN DOĞRU ZAMAN?

Millet olarak vazgeçilmez yatırım aracımız olan altın ağustos ayında artacak mı? Altını olan ne zaman satmalı? altın için en uygun alım ve satış zamanı hangisidir?

Altına yatırım yapacakların dikkat etmesi gerekenler neler?

Türk halkının geçmişten bugüne güvenerek yatırım yaptığı tek finansal şey sanırım “altın”dır. Nitekim yaşlı ninelerimiz bankalara güvenmez iken hala yastık altlarında altın saklarlar. Bu da altını zor günlerde sığındığımız güvenli bir liman haline dönüştürmüş.

Tüm Zamanların Güvenli Liman Altına Yatırımın Tam /En Uygun Zamanı Ne Zaman?

Kriz kahini Roubinin sizin için yorumladı.
2 yıl önce patlayan küresel krizi önceden bilerek dikkatleri üzerine çeken Nouriel Roubinin şirketinden yapılan açıklamada yatırımcının altına atlamaması uyarısında bulunuldu.
Piyasalarda yaşanan hareketler kur tarafında kafaları karıştırdı. ABD tarafında ekonomik iyileşmenin zaman alacağı göstergelerle ortaya çıkarken euroda dananın kuyruğu kopacak.

91 bankanın stres testi Cuma günü TSİ 19’da açıklanacak. Euro’nun da akıbeti bu süreçte belli olacak. Yatırımcı hala güvenli liman arayışında. Kur tarafında göze çarpan İsviçre Frangı ve Macar Fortin’ti ne kadar daha etkili kalır bilinmez eski dost altın yeniden gündemde.
Krizin kahini Nouriel Roubini’nin şirketi Roubini Global Economics (RGE) yayınladığı raporda altın konusunda uyarılarda bulundu. Krizde en çok güven duyulan liman altın oldu. Son 10 yılın zirvelerine çıkan altın yatırımcısına ciddi kazançlar sağladı.
RGE tarafından yayınlanan raporda bu değerli metal için bu önemde çok da aceleci davranılmaması gerektiği konusunda uyarıda bulunuldu.
YÜKSELİŞE ALDANMAMANIZI ÖNERİRİZ

Son dönemde altındaki yükselişin göz ardı edilemeyeceği belirtilen raporda altının bu süreçte tavsiye edilmediği kaydedildi. Onsu 1195.4 dolar olan altında yıl başından beri yatırımcısına yüzde 15.3 kazanç sağladı.

YUKARI YÖNDE HAREKET KALİBİYETİ KALMADI

RGE’den yapılan açıklamada ilerleyen ekonomik senaryoda altında ekstra bir hareket beklemediklerini, yükselişte son noktaya gelen metalde yukarı yönlü hareket kabiliyetinin kalmadığı belirtildi.

Euro bölgesi borç sorununa da yer verilen açıklamada kriz bulutlarının havada gezindiği vurgusu yapıldı. Bu dönemde altında kısa bir süre artış gözlenebileceği ama uzun olmayacağı belirtilirken, yatırımcı tavsiyelerinden altını çıkarttıkları açıklandı

0 yorum: