2 Nisan 2010 Cuma

En Sevilen Şirketler

Capital'in 2009 Aralık sayısında açıkladığı ''Türkiye'nin En Beğenilen Şirketleri'' araştırması sonucunda dereceye giren şirketlere ödülleri, The Ritz-Carlton Otel'indeki törenle verildi.


Bu yıl 10'uncusu düzenlenen ve 618 şirketten bin 347 orta ve üst düzey yöneticinin yanıtladığı anket sorularına dayanılarak belirlenen ödüllerde, Türkiye'nin en beğenilen şirketi Turkcell olurken, ikinci sırada Arçelik yer aldı. Üçüncülüğü ise Garanti Bankası ve Koç Holding paylaştı.

Turkcell adına birincilik ödülünü Genel Müdür Süreyya Ciliv'in aldığı törende, kendi sektörlerinde en beğenilen 36 şirkete de ödülleri takdim edildi.

Verilen bilgiye göre araştırma, şirketlerin sosyal sorumluluk, çalışan memnuniyeti, müşteri memnuniyeti, itibar gibi kritik konularda profesyonel yöneticiler tarafından nasıl algılandığına ilişkin verileri içeriyor. Araştırmaya katılan yöneticilere göre kaliteli ürün sunan, tasarımcı ve yenilikçi şirketler, itibar liginde ön sıralarda yer alırken, çalışanlarına önem veren, onların gelişimlerine yatırım yapan ve haklarını samimiyetle tanıyan şirketler de yüksek beğeni puanlarına sahip oldular.
Araştırmaya göre Türkiye'nin en beğenilen ilk 20 şirketi şöyle sıralandı:
1- Turkcell
2- Arçelik
3- Garanti Bankası/Koç Holding
4- Coca-Cola Company
5- Sabancı Holding
6- Eczacıbaşı Topluluğu
7- Unilever
8- Ülker
9- Türkiye İş Bankası/Procter&Gamble
10- Doğuş Holding
11- Türk Telekom
12- Vestel
13- Borusan Holding
14- Microsoft
15- Toyota
16- Siemens Sanayi
17- BSH
18- Efes Pilsen
19- Akbank
20- Tüpraş

0 yorum: